Jadłospis: dieta ogólna


JADŁOSPIS: 18.09-22.09.2017
ogólna środek

 

PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Kolorowe kanapki: pieczywo mieszane1 z masłem7, sałata, wędlina wieprzowa, ser żółty7, pomidor, ogórek, herbata
OBIAD – I DANIE  ZUPA:  Krupnik9
OBIAD – II DANIE: Ziemniaki, kotlet mielony1,3, sałata ze śmietaną7, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Ciasto z jabłkami1,3
PRZEKĄSKA:  Biszkopty1,3

WTOREK
ŚNIADANIE: Zupa mleczna1 z zacierką1,3, chleb jasny1 z masłem 7 z dżemem, herbata
OBIAD – I DANIE  ZUPA: Barszcz ukraiński9,7
OBIAD – II DANIE:  Kulki ryżowe, kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym7, tarta marchewka, kompot
PODWIECZOREK:  Galaretka z owocami
PRZEKĄSKA: Wafelek ryżowy

ŚRODA
ŚNIADANIE: Placuszki 1,3,7 z jabłkami z cukrem pudrem, herbata
OBIAD – I DANIE  ZUPA: Serowa7,9 z makaronem1,3
OBIAD – II DANIE: Ziemniaki, nugetsy z kurczaka1,3, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
PODWIECZOREK:  Owoce
PRZEKĄSKA: Marchewka słupki

CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb jasn1 z masłem7, pasta jajeczna3 ze szczypiorkiem, kakao7
OBIAD – I DANIE ZUPA: Jarzynowa z soczewicą9
OBIAD – II DANIE: Ziemniaki, schab gotowany w białym sosie7, marchewka talarki z bułką tartą1,7, kompot
PODWIECZOREK: Muffinki 1,3
PRZEKĄSKA: Owoc

PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb jasny1 z masłem7, twarożek ze śmietaną7, rzodkiewka, herbata
OBIAD – I DANIE ZUPA: Pieczarkowa9,7  z makaronem1,3
OBIAD – II DANIE: Ziemniaki, filet rybny4,3,1 w sosie greckim9, fasolka szparagowa, kompot
PODWIECZOREK: Mus jabłkowy z cynamonem
PRZEKĄSKA: Herbatniki 1,3,7


Mleko podawane jest każdemu dziecku w zależności od potrzeb np. snu.

* Przekąski dostępne są przez cały dzień.
* Kompociki, naturalne soki i suszone owoce i warzywa przygotowywane są ze świeżych produktów w naszej kuchni.
* Porcja obiadowa zawiera:
 – mięso 100 g
 – ziemniaki 150 g
 – surówka 110 g
 – zupa 150 m
 Lista alergenów znajduje się u dietetyka CMDiR oraz na tablicy informacyjnej.