Jadłospis: dieta bezmleczna

JADŁOSPIS: 18.09-22.09.2017

IMG_1143

PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Kolorowe kanapki: pieczywo jasne1 bezmleczne z margaryną roślinną, sałata, wędlina wieprzowa bezmleczna, pomidor, ogórek, herbata
OBIAD – I DANIE  ZUPA:  Krupnik niezabielany9
OBIAD – II DANIE: Ziemniaki, kotlet mielony1,3, sałata z sosem vinegret, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Ciasto z jabłkami1,3
PRZEKĄSKA:  Biszkopty1,3

WTOREK
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z mleka ryżowego z zacierką1,3, chleb jasny1 bezmleczny z margaryną roślinną i dżemem, herbata
OBIAD – I DANIE  ZUPA: Barszcz ukraiński 7,9 niezabielany
OBIAD – II DANIE:  Kulki ryżowe, kurczak gotowany w rosole z ziołami, tarta marchewka, kompot
PODWIECZOREK:  Galaretka z owocami
PRZEKĄSKA: Wafelek ryżowy

ŚRODA
ŚNIADANIE: Placuszki1,3 z jabłkami na mleku ryżowym
OBIAD – I DANIE  ZUPA: Rosół 9  z makaronem1,3
OBIAD – II DANIE: Ziemniaki, nugetsy1,3 z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
PODWIECZOREK:  Owoce
PRZEKĄSKA: Marchewka słupki

CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb jasny1 bezmleczny z margaryną roślinną, pasta jajeczna3,10 ze szczypiorkiem, kakao na mleku ryżowym
OBIAD – I DANIE ZUPA: Jarzynowa 9z soczewicą klarowna
OBIAD – II DANIE: Ziemniaki, schab gotowany,  marchewka talarki gotowane na parze, kompot
PODWIECZOREK: Muffinki bezmleczne1,3
PRZEKĄSKA: Owoc

PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb jasny 1bezmleczny z margaryną roślinną, pasta sojowa6,8, rzodkiewka, herbata
OBIAD – I DANIE ZUPA: Pieczarkowa9,7  z makaronem 1,3 zabielana mlekiem ryżowym
OBIAD – II DANIE: Ziemniaki, filet rybny4,3,1 w sosie greckim9, fasolka szparagowa, kompot
PODWIECZOREK: Mus jabłkowy z cynamonem
PRZEKĄSKA: Herbatniki1,3

 


* Mleko podawane jest każdemu dziecku w zależności od potrzeb np. snu.
* Przekąski dostępne są przez cały dzień.
* kompociki, naturalne soki i suszone owoce i warzywa przygotowywane są ze świeżych produktów     w naszej kuchni.
* Porcja obiadowa zawiera:
 – mięso 100 g
 – ziemniaki 150 g
 – surówka 110 g
 – zupa 150 ml
 Lista alergenów znajduje się u dietetyka CMDiR oraz na tablicy informacyjnej.