PONIEDZIAŁEK:
ŚNIADANIE:
OBIAD – I DANIE ZUPA:
OBIAD – II DANIE:
PODWIECZOREK/PRZEKĄSKA:
WTOREK:
ŚNIADANIE:
OBIAD – I DANIE ZUPA:
OBIAD – II DANIE:
PODWIECZOREK/PRZEKĄSKA:
ŚRODA:
ŚNIADANIE:
OBIAD- I DANIE ZUPA:
OBIAD – II DANIE:
PODWIECZOREK/PRZEKĄSKI:
CZWARTEK:
ŚNIADANIE:
OBIAD- I DANIE ZUPA:
OBIAD – II DANIE:
PODWIECZOREK/PRZEKĄSKA:
PIĄTEK:
ŚNIADANIE:
OBIAD- I DANIE ZUPA:
OBIAD – II DANIE:
PODWIECZOREK/PRZEKĄSKA:
Informacja o składzie potraw oraz alergenach w nich zawartych znajduje się u specjalisty ds. żywienia.
* najczęstsze alergeny wśród owoców to: jabłka, banany, kiwi, truskawka, owoce cytrusowe(grejpfrut, cytryna, pomarańcza, mandarynka)
Pochylenie i pogrubienie tekstu wskazuje na możliwość występowania w posiłku alergenu. Lista alergenów znajduje się u dietetyka CMDiR oraz na tablicy informacyjnej.
* Mleko podawane jest każdemu dziecku w zależności od potrzeb np. snu.
* Przekąski dostępne są przez cały dzień.
* kompociki, naturalne soki i suszone owoce i warzywa przygotowywane są ze świeżych produktów w naszej kuchni.
* Porcja obiadowa zawiera:
– mięso 100 g
– ziemniaki 150 g
– surówka 110 g
– zupa 150 ml
Lista alergenów znajduje się u dietetyka CMDiR oraz na tablicy informacyjnej.